29 Juni Modderdag 2020

15 Juni 2020

width=500

 

29 Juni is het Nationale Modderdag.

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Modderdag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf of BSO: Iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt, kan zich aansluiten bij Modderdag en zelf iets organiseren. Gastouders kunnen hun activiteiten aanmelden via de website van IVN. IVN plaatst alle deelnemende locaties op een kaart. Aanmelden is belangrijk om landelijk de impact van deze dag te meten en te laten zien. Hoe je je als gastouder kunt aanmelden, kun je lezen in de nieuwsbrief van juni. 

Een paar leuke ideeën zijn:

  • Een modderglijbaan maken
  • Moddersoep maken
  • De modder voel bak
  • Een modder zandbak
  • Modder verven
  • Modder schminken
  • Modder taartjes bakken

Doen jullie ook mee? Want wat is er nu fijner dan vies worden met modder? Het is niet alleen goed voor de weerstand van kinderen, maar ook voor de gemoedstoestand. En zeg nu zelf? Wat is er leuker dan een potje modderworstelen, over een modderglijbaan glijden of een moddersoepje maken?

 

Klik hier voor een leuk filmpje over Modderdag

width=500

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Vrolijk Pasen!

Paaskuiken Benodigdheden: knijper stevig papier of nog beter karton lijm schaar stiften en of verf Aan de slag: Knip een eivorm uit het karton, geef het ei een mooi kleurtje of versier het. Knip het gekleurde of versierde ei door het....

> Lees verder
De ontwikkeling van het kinderbrein

De lezing “De ontwikkeling van het kinderbrein” Dit gaat razendsnel gaat en een fundament is voor de rest van de ontwikkeling. Leren begint al voor het kind naar school gaat. Wat vind jij belangrijk bij het kind, leg jij de nadruk op....

> Lees verder
naar boven