Buitenspelen gezond

25 Maart 2021

Buitenspelen is gezond

Buitenspelen

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/erik-scherder-kinderen-ga-buiten-spelen/

"Een verrijkte omgeving betekent veel bewegen, moeite doen en weerstanden overwinnen. Elke zenuwcel in onze hersenen wil net even op een andere manier worden aangestuurd. En dat is buiten spelen bij uitstek. Daarnaast heeft het ook nog eens een fijne bijkomstigheid: namelijk het verbranden van vet en de algehele gezondheid van het kind gaat erop vooruit."

Maar hoe zit het met de concentratie van kinderen op school? Ook daar heeft buiten spelen volgens Scherder een positief effect. "Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en hieruit blijkt dat wanneer het kind in de pauze flink speelt, de concentratie in de les stukken hoger ligt. Spelen moet tijdens school, maar ook na schooltijd. Dat is de verantwoordelijkheid van de school en ouders. Dan zie je dat kinderen, als het gaat om de cognitieve prestaties, het veel beter doen."

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Hoera, een goed GGD rapport 2023

Op 16 november is de GGD op bezoek geweest. De GGD controleert jaarlijks of het gastouderbureau voldoet aan de wet- en regelgeving en voldoende kwaliteit levert. Dit jaar zijn wij als gastouderbureau weer beloond met een mooi inspectierapport! Dit betekent....

> Lees verder
naar boven