Geen geldig diploma? Opleidingsmogelijkheden

Ben je niet in het bezit van een geldig diploma conform diplomalijst’, maar heb je wel voldoende praktijkervaring? Dan kun je een route doorlopen die leidt tot het vereiste diploma. Deze route kun je binnen 2 tot 6 maanden afronden. Voor meer informatie kun je kijken op deze site.

Voldoe je aan alle gestelde eisen? Dan kun je de route doorlopen. De opleiding is erg praktijkgericht en maakt inzichtelijk op papier wat je in de dagelijkse opvang met de kinderen doet. Twijfel je of je de opleiding kunt doen? Of heb je vragen en vind je het fijn om alles eens door te nemen met iemand die er meer van weet? Neem dan contact met ons op.

Eerste Hulp aan Kinderen. 

EHAK staat voor Eerste Hulp aan Kinderen. Iedere gastouder heeft de basiscursus EHAK gedaan en heeft hiervoor een geldig certificaat. Dit certificaat staat geregistreerd bij het Oranje Kruis. De Gastouder houdt haar kennis actueel, door jaarlijks de herhalingscursus te volgen. Tijdens de basisopleiding wordt aandacht besteed aan hoe te handelen bij  ademhalingsproblemen, verslikking, bewusteloosheid, vergiftiging of ander letsel. Uiteraard wordt er ook geleerd hoe ongevallen te voorkómen kunnen worden!

Wij werken met een vaste docente, Jenny Steffens. Zij verzorgt de lessen  in Emmen. Jenny is doktersassistente en haalt voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De lessen zijn actueel, gezellig, goed bezocht en leerzaam. Er wordt geoefend met situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen.  

Nieuwe gastouders kunnen in overleg met ZEBRA afspraken maken over waar en wanneer zij de cursus kunnen volgen in Emmen (of nabije omgeving). Dit gaat ten allen tijde in overleg met de docente.

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een deel of de gehele factuur voor de EHAK. Vraag het na bij je zorgverzekering. 

Wil je zelfstandig je EHAK halen en je inschrijven? Dat kan bij Livis. Kies dan voor Kinder EHAK + oranjekruiscertificaat. 

Eerste hulp verlenen! Je kan het maar beter kunnen.

 

 

 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
ZEBRA november 2019-actie 25 euro

ZEBRA november2019-actie! Weet jij nieuwe gastouder(s) of een nieuwe ouder(s) aan te dragen bij Gastouderbureau ZEBRA? Dan ontvang je een cadeaubon van € 25,-   Wat moet je hier voor doen? Zorg dat hij/zij zich inschrijft bij Gastouderbureau....

> Lees verder
Eerste Hulp aan Kinderen

De EHAK lessen worden in groepsverband jaarlijks herhaalt. Veiligheid voor de opvangkinderen daar hechten wij allen veel waarde aan. Iedereen is weer geslaagd.  

> Lees verder
naar boven