Recht op Kinderopvangtoeslag

Als je als werkende en/of studerende ouder(s) gebruik maakt van een geregistreerde gastouder van Gastouderbureau ZEBRA, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Soms kun je ook de toeslag krijgen als je niet werkt. Lees hoe het zit.

Wat moet ik invullen bij mijn proefberekening?

Je kunt via Proefberekening kinderopvangtoeslag een berekening maken van je te ontvangen toeslag. Bij de gegevens kinderen maak je keuze uit dagopvang (bij kind jonger dan 4 jaar) of buitenschoolse opvang (bij kind ouder dan 4 jaar). Soort kinderopvang is ’gastouderopvang’. Vul daarachter de opvanguren en uurtarief in en klik op ’bereken’.

KOT

Wat vul ik in bij uurtarief?

Vul bij het uurtarief € 6,52* (tarief 2022) in. 

Bereken je factuurbedrag door het aantal opvanguren te vermenigvuldigen met € 6,52 trek hier je kinderopvangtoeslag van af die uit de proefberekening komt en, je weet je nettokosten.

Heb je bijvoorbeeld in de maand augustus geen opvang nodig i.v.m. zomervakantie dan betaal je niets, ook geen bureakosten. Dat geldt ook voor de maand december. Heb je dan 2 weken vrij dan heb je daar geen kosten voor. Dit omdat het in het uurtarief zit. Geen opvang, geen uren, geen kosten.

Vind je het lastig? Mail ons, dan maken we een berekening voor je.

* De minimale afname is 300 uur op jaarbasis en 240 uur bij opvang alleen in de schoolweken. Met de minimale afname houden we de opvang aantrekkelijk voor de gastouder wat voor jou als ouder betekent dat ook bij weinig afname de opvang beschikbaar blijft. Zie het dan als een service en veel rust dat je een gastouder tot je beschikking hebt.

* Wanneer je gastouder een eigen tarief hanteert, bijvoorbeeld 5 cent hoger, vul dan € 6,56 in.

 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Hoera, een goed GGD rapport 2022

Op 16 november is de GGD op bezoek geweest. De GGD controleert jaarlijks of het gastouderbureau voldoet aan de wet- en regelgeving en voldoende kwaliteit levert. Dit jaar zijn wij als gastouderbureau weer beloond met een mooi inspectierapport! Het rapport....

> Lees verder
naar boven