Recht op Kinderopvangtoeslag

Als je gebruik maakt van geregistreerde kinderopvang en jij en je partner allebei werken, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Maar soms kun je de toeslag ook krijgen als je niet werkt. Lees hoe het zit.

Wat moet ik invullen bij mijn proefberekening?

Via Proefberekening kinderopvangtoeslag kun je een proefberekening maken. Vul hier de gegevens in. Bij de gegevens kinderen maak je keuze uit dagopvang (bij kind jonger dan 4 jaar) of buitenschoolse opvang (bij kind ouder dan 4 jaar). Soort kinderopvang is ’gastouderopvang’. Vul daarachter de opvanguren en uurtarief in en klik op ’bereken’.

Proefberekening

Wat vul ik in bij uurtarief?

Vul bij het uurtarief € 6,49* (tarief 2021) in. Wanneer je gastouder een eigen tarief hanteert, bijvoorbeeld 5 cent hoger, vul dan € 6,54 in.

Je factuurbedrag is je aantal uren x uurtarief, trek hier je kinderopvangtoeslag af, en je weet je nettokosten.

Vind je het lastig? Mail ons, wij maken vrijblijvend een berekening voor je.

* De minimale afname is 300 uur op jaarbasis en 240 uur bij opvang alleen in de schoolweken. Met de minimale afname houden we de opvang aantrekkelijk voor de gastouder wat voor jou als ouder betekent dat ook bij weinig afname de opvang beschikbaar blijft.

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Nieuwe tarieven 2021

De nieuwe tarieven voor het jaar 2021 zijn bekend. Het maximale uurtarief waar de belastingdienst kinderopvangtoeslag over betaald is voor de ouders in 2021 €6,49 per uur per kind. Opbouw uurtarief 2021. Het uurtarief voor GastouderOpvang is....

> Lees verder
Eindejaarsactie 2020

  Schrijf je voor 31 december 2020 als nieuwe gastouder of als nieuwe ouder(s) in bij Gastouderbureau ZEBRA en win een leuke verrassing!

> Lees verder
naar boven