Recht op Kinderopvangtoeslag

Als je gebruikmaakt van geregistreerde kinderopvang en jij en je partner allebei werken, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Maar soms kun je de toeslag ook krijgen als je niet werkt. Lees hoe het zit.

Hoeveel is de toeslag?

Hoeveel je krijgt, hangt bijvoorbeeld af van de uren die je werkt, de soort opvang en het aantal uren dat je afneemt.

Lees meer bij Hoeveel kinderopvangtoeslag kan ik krijgen

Het is mogelijk om op de website van de belastingdienst een proefberekening te maken van de kinderopvangtoeslag. Zie hiervoor https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

Hoe maak ik een berekening?

Ga naar bovenstaande site van de belastingdienst, vul de gegevens in. Maak de keuze gastouder dagopvang voor een kind jonger dan 4 jaar, en gastouder buitenschoolse opvang voor een kind ouder dan 4 jaar. Vul het aantal uren per maand in. Bij uurtarief € 6,27*(tarief 2020). Alles ingevuld? Het totale kinderopvangtoeslagbedrag komt in beeld. Tel het aantal opvanguren van alle kinderen bij elkaar op, vermenigvuldig dit met het uurtarief (€ 6,27). Trek de kinderopvangtoeslag van het factuurbedrag af en je weet wat je maandelijkse ouderbijdrage (netto) is. 

Een Gastouder bepaalt haar eigen tarief. Veel Gastouders volgen het adviestarief van het Gastouderbureau. Wanneer de gastouder het adviestarief volgt, dan is het uurtarief voor de ouders € 6,27 en bij meer dan 75 uur per maand € 5,33. Heeft de Gastouder een hoger tarief, bijvoorbeeld 5 cent boven het adviestarief dan vult u € 6,32 in bij het uurtarief. 

Vind je het lastig? Mail ons, wij maken vrijblijvend een berekening voor je.

* Wij hanteren een minimale afname van 300 uur op jaarbasis of bij geen opvang in alle schoolvakanties een afname van 240 uur op jaarbasis. Dit kan flexibel en in overleg met de gastouder verspreid over het jaar worden afgenomen. Met de minimale afname houden wij de opvang aantrekkelijk voor de gastouder, wat voor jou als ouder betekent dat ook bij weinig afname een gastouder beschikbaar is.  

 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
ZEBRA november 2019-actie 25 euro

ZEBRA november2019-actie! Weet jij nieuwe gastouder(s) of een nieuwe ouder(s) aan te dragen bij Gastouderbureau ZEBRA? Dan ontvang je een cadeaubon van € 25,-   Wat moet je hier voor doen? Zorg dat hij/zij zich inschrijft bij Gastouderbureau....

> Lees verder
Eerste Hulp aan Kinderen

De EHAK lessen worden in groepsverband jaarlijks herhaalt. Veiligheid voor de opvangkinderen daar hechten wij allen veel waarde aan. Iedereen is weer geslaagd.  

> Lees verder
naar boven