Gastouder Emmen

In Emmen of omgeving op zoek naar een gastouder? Of wilt u graag gastouder worden? Gastouderbureau ZEBRA kan u in beide gevallen verder helpen!

Wat doet een gastouder?

Het in eigen huis opvangen van kinderen en doen wat u als ouder ook met eigen kinderen doet wordt gastouderschap genoemd. Dit gaat om de complete verzorging zoals eten en drinken maar ook (samen) spelen of uitjes voor de gastouder en de kinderen samen.

Eisen voor de gastouder

Natuurlijk kan niet iedereen zich zomaar gastouder noemen. Hier worden diverse eisen aan gesteld zodat kinderen veilig en vertrouwd naar een gastouder kunnen worden gebracht. Enkele van de eisen die worden gesteld zijn:

  • Ervaring in kinderopvang en verzorging
  • Een geldig diploma bezitten
  • Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen halen en behouden
  • In bezit van Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Inspecties en controle door GGD en Gastouderbureau goed doorstaan
  • Passende en veilige oppas locatie met maximaal zes kinderen

Door bovenstaande eisen is een ouder er zeker van dat de kinderen bij een vertrouwde gastouder verblijven.

Gastouderbureau ZEBRA voor regio Emmen

Voor de regio Emmen en daarbuiten is gastouderbureau ZEBRA een GGD goedgekeurde bemiddelaar tussen gastouders en ouders.

Wij helpen de gastouder met administratieve handelingen, regelen cursussen, hebben een collectieve verzekering geregeld en staan de gastouder met raad en daad terzijde.

Voor ouders die een gastouder in Emmen of omgeving zoeken kunnen wij een geschikte match zoeken tussen de bij ons ingeschreven gastouders. Aan de hand van uw wensen kunnen wij altijd een passend voorstel doen. Vervolgens volgt altijd een kennismakingsgesprek waarna pas bepaald wordt of ouder en gastouder verder gaan met elkaar. In dat geval verzorgt gastouderbureau de betalingen en begeleiden zowel de ouders als de gastouders.

Vragen of inschrijven?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Meteen inschrijven is ook mogelijk. Volg daarvoor de onderstaande links:

Pizza eten tijdens de opvang.

Pizza eten tijdens de opvang.

Lekker drinken en daarna...lekker slapen.

Lekker drinken en daarna...lekker slapen.

Na schooltijd ben ik bij mijn gastouder 3 dagen in de week.

Na schooltijd ben ik bij mijn gastouder 3 dagen in de week.

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Gastouder bijeenkomst 12 oktober

Donderdag 12 oktober 2017 was er een bijeenkomst voor alle gastouders. Onderwerp van de avond was: Hoe maak je je eigen pedagogisch werkplan. Er werd in groepjes gewerkt met verschillende opdrachten. Er waren ruim 20 gastouders aanwezig op de avond. Iedereen....

> lees verder
Bijeenkomst 29 november

Op 29 november stond de avond in het teken van de "huis en opvangregels" van de gastouders en is er verder gewerkt aan het aan het pedagogische werkplan. Het was gezellig en er werd veel uit gewisseld vooral over de huis....

> lees verder
naar boven