Gastouder Emmen

In Emmen of omgeving op zoek naar een gastouder? Of wilt u graag gastouder worden? Gastouderbureau ZEBRA kan u in beide gevallen verder helpen!

Wat doet een gastouder?

Het in eigen huis opvangen van kinderen en doen wat u als ouder ook met eigen kinderen doet wordt gastouderschap genoemd. Dit gaat om de complete verzorging zoals eten en drinken maar ook (samen) spelen of uitjes voor de gastouder en de kinderen samen.

Eisen voor de gastouder

Natuurlijk kan niet iedereen zich zomaar gastouder noemen. Hier worden diverse eisen aan gesteld zodat kinderen veilig en vertrouwd naar een gastouder kunnen worden gebracht. Enkele van de eisen die worden gesteld zijn:

  • Ervaring in kinderopvang en verzorging
  • Een geldig diploma bezitten
  • Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen halen en behouden
  • In bezit van Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Inspecties en controle door GGD en Gastouderbureau goed doorstaan
  • Passende en veilige oppas locatie met maximaal zes kinderen

Door bovenstaande eisen is een ouder er zeker van dat de kinderen bij een vertrouwde gastouder verblijven.

Gastouderbureau ZEBRA voor regio Emmen

Voor de regio Emmen en daarbuiten is gastouderbureau ZEBRA een GGD goedgekeurde bemiddelaar tussen gastouders en ouders.

Wij helpen de gastouder met administratieve handelingen, regelen cursussen, hebben een collectieve verzekering geregeld en staan de gastouder met raad en daad terzijde.

Voor ouders die een gastouder in Emmen of omgeving zoeken kunnen wij een geschikte match zoeken tussen de bij ons ingeschreven gastouders. Aan de hand van uw wensen kunnen wij altijd een passend voorstel doen. Vervolgens volgt altijd een kennismakingsgesprek waarna pas bepaald wordt of ouder en gastouder verder gaan met elkaar. In dat geval verzorgt gastouderbureau de betalingen en begeleiden zowel de ouders als de gastouders.

Vragen of inschrijven?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Meteen inschrijven is ook mogelijk. Volg daarvoor de onderstaande links:

Geslapen in een apart slaapkamertje, zo heerlijk rustig.

Geslapen in een apart slaapkamertje, zo heerlijk rustig.

Na school zie ik mijn zusje bij de gastouder.

Na school zie ik mijn zusje bij de gastouder.

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Ik ben lekker stout!

Download hier Ik ben lekker stout. Download hier Liedjes Annie M.G. Smit.

> Lees verder
Vrolijk Pasen!

Paaskuiken Benodigdheden: knijper stevig papier of nog beter karton lijm schaar stiften en of verf Aan de slag: Knip een eivorm uit het karton, geef het ei een mooi kleurtje of versier het. Knip het gekleurde of versierde ei door het....

> Lees verder
naar boven