Uurtarief- Kinderopvangtoeslag

Nettokosten kinderopvang 2024

Het uurtarief is € 7,53. Dit is niet het bedrag dat je als ouder werkelijk betaalt, je ontvangt van de overheid kinderopvangtoeslag. Na aftrek van de toeslag blijft er een netto bedrag over, dit is wat je betaalt. 

In onderstaande tabel zie je achter het gezamenlijke bruto jaarinkomen wat de netto kosten per uur per kind zijn. Het eerste kind is het kind met de meeste uren. 

Wij berekenen geen inschrijfkosten en geen bureaukosten als er geen opvang is. Het uurtarief is inclusief de kosten voor de gastouder en de bureaukosten.  

uurtarief

Voorbeeldberekening: Een gezin met 2 kinderen heeft een gezamenlijk bruto jaarinkomen van € 75.000,-
Voor het oudste kind nemen zij 30 uur opvang per maand af en voor het jongste kind 50 uur. Zij betalen voor hun jongste € 2,12 en voor de oudste € 0,59 per uur.

De netto opvangkosten voor dit gezin is € 123,70 per maand.

Eigen berekening maken op de site van de belastingdienst ga naar: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen

Werkende en studerende ouders die gebruik maken van een geregistreerde gastouder aangesloten bij Gastouderbureau ZEBRA, hebben recht op kinderopvangtoeslag. Soms kun je ook de toeslag krijgen als je niet werkt. Lees hoe het zit.

Wanneer je gastouder een eigen tarief hanteert, bijvoorbeeld 5 cent hoger, tel dit bij het netto bedrag per uur op.

Over luiers, billendoekjes, eten en drinken maak je afspraken met je gastouder.

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Ik ben lekker stout!

Download hier Ik ben lekker stout. Download hier Liedjes Annie M.G. Smit.

> Lees verder
Vrolijk Pasen!

Paaskuiken Benodigdheden: knijper stevig papier of nog beter karton lijm schaar stiften en of verf Aan de slag: Knip een eivorm uit het karton, geef het ei een mooi kleurtje of versier het. Knip het gekleurde of versierde ei door het....

> Lees verder
naar boven