Gastouder bij je thuis

De gastouder komt bij jullie thuis opvangen. Jij hoeft je niet te haasten, de kinderen blijven in hun eigen omgeving, jij vertrekt en de gastouder neemt het van je over. Voor deze vorm van opvang, opvang aan huis, geldt een maximum van drie dagen per week.

Kosten

Je hebt recht op kinderopvangtoeslag. Deze vorm van opvang is aantrekkelijk vanaf 2 kinderen in verband met de uitbetaling van het minimumloon* aan de gastouder. Je betaalt iets meer dan bij de normale vorm van opvang. Vanaf 3 kinderen is het tarief gelijk. Wil je weten of het voor jou aantrekkelijk is? Neem contact met ons op en laat je informeren.

Taken en voordelen van een gastouder bij je thuis

De gastouder heeft als hoofdtaak het begeleiden en verzorgen van de kinderen. Daarnaast kan zij in overleg licht huishoudelijke taken verrichten, zoals stofzuigen waar gespeeld en gegeten is, de vaatwasser in- en uitruimen, de wc schoonmaken na een ongelukje enzovoort. Dit zijn afspraken die in overleg tussen beide partijen worden gemaakt.

Naast dat kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven, heeft het nog meer voordelen:

  • Kinderen worden in hun eigen huis opgevangen, dit geeft duidelijkheid en rust.
  • Er is persoonlijke aandacht voor je kind. Want je kind wordt enkel met zijn of haar broertjes of zusjes opgevangen.
  • Je kind heeft een vast gezicht, dat geeft ze rust en vertrouwen.
  • Een gastouder is in de meeste gevallen flexibel en niet gebonden aan vaste breng- en haaltijden. 
  • Een gastouder bij je thuis kan naast het oppassen ook kindgerelateerde lichte huishoudelijke taken doen. Dat betekent dat ze de was van de kinderen doet of wat opruimwerk verricht. Uiteraard is ze geen schoonmaakster, en richt ze zich vooral op die taken die met kindzorg te maken hebben.

* een gastouder aan huis moet het minimum uurloon ontvangen per uur. Krijgt de gastouder geen minimumuurloon, dan loop je als ouder het riscio een boete te krijgen van de belastingdienst omdat je je niet houdt aan de regels van personeel aan huis.

Klazienaveen

 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Hoera, een goed GGD rapport 2022

Op 16 november is de GGD op bezoek geweest. De GGD controleert jaarlijks of het gastouderbureau voldoet aan de wet- en regelgeving en voldoende kwaliteit levert. Dit jaar zijn wij als gastouderbureau weer beloond met een mooi inspectierapport! Het rapport....

> Lees verder
naar boven