Gastouder bij je thuis

Een gastouder die bij je thuis komt opvangen, valt onder de regeling “Personeel aan huis”. Voordeel is dat de kinderen in hun eigen omgeving blijven en niet gehaast gewassen en aangekleed hoeven te worden. Jij vertrekt en de gastouder neemt het van je over. En zo zijn er nog meer voordelen. Voor deze vorm van opvang, opvang aan huis, geldt een maximum van drie dagen per week.

Kosten

Deze vorm van opvang is aantrekkelijk vanaf 2 kinderen in verband met de uitbetaling van het minimumloon* aan de gastouder. Je betaalt iets meer dan bij de normale vorm van opvang. Vanaf 3 kinderen is het tarief gelijk. Wil je weten of het voor jou aantrekkelijk is? Neem dan contact met ons op.

Taken en voordelen van een gastouder bij je thuis

De gastouder heeft als hoofdtaak het begeleiden en verzorgen van de kinderen. Daarnaast kan zij in overleg licht huishoudelijke taken verrichten, zoals stofzuigen waar gespeeld en gegeten is, de vaatwasser in- en uitruimen, de wc schoonmaken na een ongelukje enzovoort. Dit zijn afspraken die in overleg tussen beide partijen worden gemaakt.

Naast dat kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven, heeft het nog meer voordelen:

  • Kinderen worden in hun eigen huis opgevangen, dit geeft duidelijkheid en rust.
  • Er is persoonlijke aandacht voor je kind. Want je kind wordt enkel met zijn of haar broertjes of zusjes opgevangen.
  • Je kind heeft een vast gezicht wanneer ze thuis is. Dat geeft ze rust en vertrouwen.
  • Een gastouder is vaak flexibel en niet gebonden aan vaste breng- en haaltijden. 
  • Een gastouder bij je thuis kan naast het oppassen ook kindgerelateerde lichte huishoudelijke taken voor je doen. Dat betekent dat ze dan bijvoorbeeld de was van de kinderen doet of wat opruimwerk verricht. Uiteraard is ze geen schoonmaakster, en richt ze zich vooral op die taken die met kindzorg te maken hebben.

Wanneer een gastouder die aan huis komt, niet het minimumloon ontvangt, loop je als ouder het risico van een geldboete, opgelegd door de belastingdienst. 

Ervaren Gastouder aan huis BESCHIKBAAR. (vanaf april 2021)

Wij hebben momenteel een ervaren Gastouder die weer vrij is om te starten bij een nieuw gezin. Afstand tot circa max. 15 km vanaf Emmen is geen probleem.

De Gastouder zelf moeder van een volwassen tweeling en met ervaring met de opvang van kinderen in gezinnen. 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Beslisboom 20-08-2021

Beslisboom Per 8 augustus 2021 gelden er nieuwe corona regels na terugkomst van vakantie.  Download hier Beslisboom 20-08-2021.

> Lees verder
Stichting Opkikker

Gastouderbureau ZEBRA draagt hier graag een steentje aan bij.

> Lees verder
naar boven