Gastouder bij je thuis

Een gastouder die bij je thuis komt opvangen, valt onder de regeling “Personeel aan huis”. Voordeel is dat de kinderen in hun eigen omgeving blijven en niet gehaast gewassen en aangekleed hoeven te worden. Jij vertrekt en de gastouder neemt het van je over. En zo zijn er nog meer voordelen. Voor deze vorm van opvang, opvang aan huis, geldt een maximum van drie dagen per week.

Kosten.

Deze vorm van opvang is aantrekkelijk vanaf 2 kinderen in verband met de uitbetaling van het minimumloon* aan de gastouder. Je betaalt iets meer dan bij de normale vorm van opvang. Vanaf 3 kinderen is het tarief gelijk. Wil je weten of het voor jou aantrekkelijk is? neem dan contact met ons op.

Taken gastouder. 

De gastouder heeft als hoofdtaak het begeleiden en verzorgen van de kinderen. Daarnaast kan zij in overleg licht huishoudelijke taken verrichten, zoals stofzuigen waar gespeeld en gegeten is, de vaatwasser in en uitruimen, de wc schoonmaken na een ongelukje enzovoort. Dit zijn afspraken die in overleg tussen beide partijen worden gemaakt.

Taken en voordelen van een gastouder bij je thuis.

De gastouder heeft als hoofdtaak het begeleiden en verzorgen van de kinderen. Daarnaast kan zij in overleg meerdere taken op zich nemen. Hierover worden afspraken tussen beide partijen gemaakt.

Naast dat kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven, heeft het nog meer voordelen:

  • Kinderen worden in hun eigen huis opgevangen, dit geeft duidelijkheid en rust.
  • Er is persoonlijke aandacht voor je kind. Want je kind wordt enkel met zijn of haar broertjes of zusjes opgevangen.
  • Je kind heeft een vast gezicht wanneer ze thuis is. Dat geeft ze rust en vertrouwen.
  • Een gastouder is vaak flexibel en niet gebonden aan vaste breng- en haaltijden. 
  • Een gastouder bij je thuis kan naast het oppassen ook kindgerelateerde lichte huishoudelijke taken voor je doen. Dat betekent dat ze dan bijvoorbeeld de was van de kinderen doet of wat opruimwerk verricht. Uiteraard is ze geen schoonmaakster, en richt ze zich vooral op die taken die met kindzorg te maken hebben.

 

Wanneer een gastouder die aan huis komt, niet het minimumloon ontvangt, loop je als ouder het risico van een geldboete, opgelegd door de belastingdienst. 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
ZEBRA november 2019-actie 25 euro

ZEBRA november2019-actie! Weet jij nieuwe gastouder(s) of een nieuwe ouder(s) aan te dragen bij Gastouderbureau ZEBRA? Dan ontvang je een cadeaubon van € 25,-   Wat moet je hier voor doen? Zorg dat hij/zij zich inschrijft bij Gastouderbureau....

> Lees verder
Eerste Hulp aan Kinderen

De EHAK lessen worden in groepsverband jaarlijks herhaalt. Veiligheid voor de opvangkinderen daar hechten wij allen veel waarde aan. Iedereen is weer geslaagd.  

> Lees verder
naar boven