Opvang bij de ouder(s) thuis

Als gastouder kun je er voor kiezen om je beschikbaar te stellen voor opvang aan huis. Je gaat opvangen in het huis van het gezin. Het gaat vaak om de opvang van twee of meer kinderen uit één gezin. Er mogen kinderen uit een ander gezin mee opgevangen worden tot maximaal 6 kinderen. 

Voor jou als gastouder heeft het een aantal voordelen. Je bent uit huis en in het huis van de ouders zijn alle spullen voor de kinderen aanwezig. Voor ouders is het fijn dat ze het stokje zo aan je kunnen over geven. Geen gehaast voor de kinderen meer, de ouder vertrekt en jij neemt het over. In de ochtend zorg je voor het ontbijt, zorgt dat de kinderen worden gewassen en aangekleed. Daarna kan er gespeeld worden, spelletjes gedaan, gewandeld, naar de speeltuin gegaan enz. Je verricht naast de opvang licht huishoudelijke taken zodat het huis netjes blijft. Hierbij valt te denken aan speelgoed opruimen, stofzuigen, toilet bijhouden, vaatwasser in en/of uitruimen, was ophangen, evt. eten zover voorbereiden enz. De taken gaan in onderling overleg. Je draait de opvang en huishouding zodat alles door loopt tot de ouder het stokje weer van je overneemt.

Tarief 
Je ontvangt per uur minimaal het wettelijk geldende minimumloon. In verband met het verhogen van het minimumuurloon per 2024 is het tarief bij de opvang van 2 kinderen per uur € 14,47 (dit tarief geldt ook bij 1 kind).
Vanaf 3 kinderen geldt het normale tarief van € 6,29 per uur per kind. Het uurtarief bij 3 kinderen is minimaal € 18,87. 

Regeling personeel aan huis
Deze opvang valt wettelijk onder de regeling ’’Personeel aan huis’’. Je mag bij meerder gezinnen opvangen, als het maar niet meer dan 3 dagen per week is bij hetzelfde gezin. De uren per dag zijn onbeperkt.

Na

 

Gastouderbureau ZEBRA

Laadweg 6
7812 AN Emmen

Tel: 0591-551989
E-mail: info@gobzebra.nl

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Ik ben lekker stout!

Download hier Ik ben lekker stout. Download hier Liedjes Annie M.G. Smit.

> Lees verder
Vrolijk Pasen!

Paaskuiken Benodigdheden: knijper stevig papier of nog beter karton lijm schaar stiften en of verf Aan de slag: Knip een eivorm uit het karton, geef het ei een mooi kleurtje of versier het. Knip het gekleurde of versierde ei door het....

> Lees verder
naar boven