Informatie voor gastouders

Werkzaamheden gastouder

Als gastouder ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging, begeleiding en opvoeding van gastkinderen in je eigen huis of bij de ouder(s) thuis. De opvang is kleinschalig, flexibel, overzichtelijk en in huiselijke sfeer, memaximaal 6 kinderen tegelijkertijd. Rust, Regelmaat, Reinheid, Persoonlijke aandacht, Kwaliteit en Flexbiliteit staan tijdens je opvang centraal. Sommige gastouders bieden verschillende activiteiten aan. Andere gastouders sluiten aan bij wat het kind graag wil doen. Activiteiten die aangeboden worden zijn onder andere: knutselen, tekenen, puzzelen, met blokken bouwen, met poppen of autootjes spelen, gezamenlijk spelletjes doen en buiten spelen.

Als gastouder bied je een goede balans tussen aangeboden activiteiten en rustmomenten. Bij rustmomenten kun je denken aan knuffelen op schoot, een boekje lezen of even chillen op de bank. Bij alles wat je doet, heb je oog voor de ontwikkeling en behoeften van ieder kind. 

Soorten gastouderopvang

In overleg met jou als gastouder kunnen ouders vaste of flexibele opvang afnemen. Ook opvang buiten kantooruren of in het weekend zijn mogelijkheden die met jou als gastouder besproken kunnen worden. Iedere opvangvraag gaat in overleg met jou. Je bepaalt zelf welke opvang je aanneemt. Je kunt in je eigen huis opvangen, maar je kunt er ook voor kiezen om bij de ouder(s) thuis op te vangen. Dit is mogelijk vanaf 2 of meer kinderen. De werkzaamheden met de kinderen zijn hetzelfde. 

Gastouder worden

Je wordt enthousiast en vrolijk van kinderen om je heen en je kunt de zorg en opvoeding van je eigen kinderen met andere kinderen combineren. Of je eigen kinderen zijn de deur uit en je vindt het stil in huis. Je kunt er voor kiezen om gastouder te worden en de gezellige drukte van kinderen weer in je huis te halen.

Je moet beschikken over een geldig diploma. Zie hiervoor de Diplomalijst 2023. Voldoe je aan deze eisen en heb je interesse? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier bovenaan deze pagina. Daarna nemen wij contact met je op om langs te komen en alles door te nemen over je mogelijkheden.

Ben je niet in het bezit van een geschikte diploma? Wij bieden ook opleidingsmogelijkheden aan.

Gigi en Milan aan het puzzelen.

Gigi en Milan aan het puzzelen.

Samen Milan van school halen.

Samen Milan van school halen.

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Ik ben lekker stout!

Download hier Ik ben lekker stout. Download hier Liedjes Annie M.G. Smit.

> Lees verder
Vrolijk Pasen!

Paaskuiken Benodigdheden: knijper stevig papier of nog beter karton lijm schaar stiften en of verf Aan de slag: Knip een eivorm uit het karton, geef het ei een mooi kleurtje of versier het. Knip het gekleurde of versierde ei door het....

> Lees verder
naar boven