Informatie voor gastouders

Werkzaamheden gastouder

Als gastouder ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging, begeleiding en opvoeding van gastkinderen in je eigen huis of bij de ouder(s) thuis. De opvang is kleinschalig, flexibel, overzichtelijk en in huiselijke sfeer, memaximaal 6 kinderen tegelijkertijd. Rust, Regelmaat, Reinheid, Persoonlijke aandacht, Kwaliteit en Flexbiliteit staan tijdens je opvang centraal. Sommige gastouders bieden verschillende activiteiten aan. Andere gastouders sluiten aan bij wat het kind graag wil doen. Activiteiten die aangeboden worden zijn onder andere: knutselen, tekenen, puzzelen, met blokken bouwen, met poppen of autootjes spelen, gezamenlijk spelletjes doen en buiten spelen.

Als gastouder bied je een goede balans tussen aangeboden activiteiten en rustmomenten. Bij rustmomenten kun je denken aan knuffelen op schoot, een boekje lezen of even chillen op de bank. Bij alles wat je doet, heb je oog voor de ontwikkeling en behoeften van ieder kind. 

Inkomsten gastouder

Ons adviestarief in 2021 voor gastouders is € 5,50 per uur per kind. Bij een afname onder de 75 uur per maand is het tarief € 5,38. Het is ook mogelijk om je eigen tarief te bepalen, daar ben je vrij in. Meer informatie en een rekenvoorbeeld kun je hier vinden.

Soorten gastouderopvang

In overleg met jou als gastouder kunnen ouders vaste of flexibele opvang afnemen. Ook opvang buiten kantooruren of in het weekend zijn mogelijkheden die met jou als gastouder besproken kunnen worden. Iedere opvangvraag gaat in overleg met jou. Je bepaalt zelf welke opvang je aanneemt. Je kunt in je eigen huis opvangen, maar je kunt er ook voor kiezen om bij de ouder(s) thuis op te vangen. Dit is mogelijk vanaf 2 of meer kinderen. De werkzaamheden met de kinderen zijn hetzelfde. 

Gastouder worden

Je wordt enthousiast en vrolijk van kinderen om je heen en je kunt de zorg en opvoeding van je eigen kinderen met andere kinderen combineren. Of je eigen kinderen zijn de deur uit en je vindt het stil in huis. Je kunt er voor kiezen om gastouder te worden en de gezellige drukte van kinderen weer in je huis te halen.

Je kunt gastouder worden als je over de juiste diploma’s en certificaten beschikt. Voldoe je aan deze eisen en heb je interesse? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Daarna nemen wij contact met je op. Wij komen bij je thuis om kennis te maken, je mogelijkheden door te nemen en je vragen te beantwoorden.

Ben je niet in het bezit van een geschikte diploma? Wij bieden ook opleidingsmogelijkheden aan.

Gigi en Milan aan het puzzelen.

Gigi en Milan aan het puzzelen.

Samen Milan van school halen.

Samen Milan van school halen.

Vraag stellen of kennis maken?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of bericht
Ons laatste nieuws
Hoera, een goed GGD rapport 2022

Op 16 november is de GGD op bezoek geweest. De GGD controleert jaarlijks of het gastouderbureau voldoet aan de wet- en regelgeving en voldoende kwaliteit levert. Dit jaar zijn wij als gastouderbureau weer beloond met een mooi inspectierapport! Het rapport....

> Lees verder
naar boven